Tack för att ni har valt att medverka
till en hållbar samhällsutveckling!

Nu finns miljöböckerna även i digital form

Din organisation är med och ser till att elever och lärare i skolår 4 till 6 får ett aktuellt, roligt och inspirerande läromedel att arbeta med. Att vi tillsammans gör gemensam sak och samverkar till att ge skolbarn miljöutbildning, tror vi är det bästa sättet att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling. Din medverkan syns på Natur & Miljöböckernas omslag under hela läsåret, men tänk på att du redan nu kan kommunicera din medverkan på andra sätt.

KOMMUNICERA ER MEDVERKAN

Här kan du ladda ner en presentation till att sprida till medarbetare eller visa på konferensen och andra möten. Att visa upp er medverkan till en hållbar samhällsutveckling både internt och internt kan ni börja med redan idag. Du kan också ladda ner vårt sigill att ha på er hemsida samt ta del av hur andra samarbetspartners kommunicerat sin medverkan.

Presentation_NaturMiljoboken_2021

TACK FÖR ERT ENGAGEMANG - SE VIDEO FRÅN LÄRARE OCH BARN

Kommunicera

LADDA NER SIGILL

Använd sigillet i din marknadskommunikation och tala om för allmänhet, kunder och medarbetare att ni medverkar till en hållbar samhällsutveckling Det stärker ert varumärke och kan också inspirera andra till att engagera sig för en hållbar framtid.

Ladda ner sigill som JPEG. Sigill 2021

Du får gärna använda följande bilder för att kommunicera runt er medverkan.

NMboken Steg 1 Steg 2 Steg 3

EXEMPEL PÅ SIGILLANVÄNDNING

Förslag ni kan använda

Vi har skapat förslag till kortare artiklar som kommunicerar din medverkan. Använd gärna artikelförslaget på er hemsida, i nyhetsbrev, internt och externa publikationer.

”Vi samverkar till en hållbar utveckling i vårt samhälle, vi har valt att medverka till utgivningen av Natur & Miljöboken – ett samhällsprojekt där tonvikten ligger på att tidigt lära för en hållbar utveckling. Projektet riktar sig till barn i 10-12 års ålder, till dem delas Natur & Miljöboken kostnadsfritt ut som en tredelad läromedelsserie vilken distribueras genom skolan."

Då läromedlet först används i skolan är den naturligtvis anpassad för kursplanen och kunskapsnivån i respektive årskurs och bildar tillsammans en heltäckande miljöutbildning med tonvikt på hållbar utveckling. Därefter tas boken hem för att fortsätta samtalet i hemmet om hur vi tillsammans kan börja nu med att arbeta för en hållbar utveckling. 

Vi som organisation anser att det är viktigt att tänka långsiktigt i frågorna om vårt samhälle och arbeta för en hållbar framtid. Av den anledningen är vi tillsammans med övrigt organisationer med och finansierar projektet för att grundlägga kunskap och medvetenhet hos nästa generation vuxna.

Du kan läsa mer om
Natur & Miljöboken på www.nmboken.se

Tveka inte att höra av dig till din kommuns projektsamordnare, om du har frågor eller vill ha fler kommunikationstips.