Tack för att ni har valt att medverka till en hållbar samhällsutveckling!

Nu finns miljöböckerna även i digital form

Din organisation är med och ser till att elever och lärare i skolår 4 till 6 får ett aktuellt, roligt och inspirerande läromedel att arbeta med. Att vi tillsammans gör gemensam sak och samverkar till att ge skolbarn miljöutbildning, tror vi är det bästa sättet att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling. Din medverkan syns på Natur & Miljöböckernas omslag under hela läsåret, men tänk på att du redan nu kan kommunicera din medverkan på andra sätt.

Kommunicera er medverkan till kunder och er organisation!

Våra läromedel är nu även digitala och er medverkan kommuniceras även där!

Vi skapar nu framtidens digitala läromedel inom hållbar utveckling.

Det digitala steget minskar det ekologiska fotavtrycket – därför tar vi det nu.

Det här händer nu

.. tack vare er medverkan !

Om det är svårt att läsa, på till exempel små skärmar:
Tryck här eller på bilden för att öppna den !

KOMMUNICERA ER MEDVERKAN

Här kan du ladda ner en presentation till att sprida till medarbetare eller visa på konferensen och andra möten.

Att visa upp er medverkan till en hållbar samhällsutveckling både internt och internt kan ni börja med redan idag. Du kan också ladda ner vårt sigill att ha på er hemsida samt ta del av hur andra samarbetspartners kommunicerat sin medverkan.

Till kommunikationen om Tema Familj finns det en nedladdningsbar QR-kod. Den kan spridas till medarbetare, kunder och till alla som ni kommunicerar med. Ni får gärna använda vår text till er kommunikation. 

Klimatsnacka med din familj!

Vi samverkar till en hållbar utveckling i vårt samhälle, vi har valt att medverka till utgivningen av Natur & Miljöboken och Miljöböckerna.se – ett samhällsprojekt där tonvikten ligger på att tidigt lära för en hållbar utveckling.

Du och din familj kan lära er om naturen, hur ni kan bli mer klimatsmarta och tävla med hela familjen. 

Följ länken https://miljobockerna.se eller scanna QR-koden. 

 

Ert samarbete visas upp i den digitala versionen

Som tidigare anser vi att det är viktigt att alla finansiärer visas upp i samband med sin kommun och att eleverna kan besöka dem på webben.

 

Gå till miljobockerna.se via länken nedan för att se exempel på hur ni visas upp! 

FÖRSLAG FÖR ER KOMMUNIKATION

Vi har skapat förslag till kortare artiklar som kommunicerar din medverkan. Använd gärna artikelförslaget på er hemsida, i nyhetsbrev, internt och externa publikationer.

”Vi samverkar till en hållbar utveckling i vårt samhälle, vi har valt att medverka till utgivningen av Natur & Miljöboken och miljobockerna.se – ett samhällsprojekt där tonvikten ligger på att tidigt lära för en hållbar utveckling.

Projektet riktar sig till barn i 10-12 års ålder och deras familjer. Natur & Miljöboken delas kostnadsfritt ut som en tredelad läromedelsserie i skolan och hemmet.

Då läromedlet först används i skolan är den naturligtvis anpassad för kursplanen och kunskapsnivån i respektive årskurs och bildar tillsammans en heltäckande miljöutbildning med tonvikt på hållbar utveckling. Därefter tas boken hem för att fortsätta samtalet i hemmet om hur vi tillsammans kan börja nu med att arbeta för en hållbar utveckling. 

Vi som organisation anser att det är viktigt att tänka långsiktigt i frågorna om vårt samhälle och arbeta för en hållbar framtid. Av den anledningen är vi tillsammans med övrigt organisationer med och finansierar projektet för att grundlägga kunskap och medvetenhet hos nästa generation vuxna.

 

Tveka inte att höra av dig till din kommuns projektsamordnare, om du har frågor eller vill ha fler kommunikationstips.

SE VIDEOINSPELNINGAR FRÅN LÄRARE OCH BARN

Vi skapar nu framtidens digitala läromedel inom hållbar utveckling.

Vi har under ett par år arbetat intensivt med att skapa en helt ny digital läromedelsserie som vi nu är stolta över att lansera. Du som finansiär till Natur & Miljöboken har varit med och sett till att denna nya plattform har blivit möjlig. För pedagoger och elever behövs bara en dator, surfplatta eller mobiltelefon för att kunna hänga med och läsa, se på videofilmer och svara på frågor.

Det digitala steget minskar det ekologiska fotavtrycket -
därför tar vi det nu.

Att bli helt digitala är något som vi strävat efter och planerat en längre tid, då det minskar vår egen miljöpåverkan i fråga om råvaruanvändning och transportutsläpp, och sist men inte minst borgar för hållbara lärarryggar. Både träd och pedagoger ska kunna stå!

för att se hur ni visas upp i läromedlet !