KLASSTÄVLING 2020/2021

tÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD 210331

Vi går nu igenom alla bidrag och meddelar vinnare personligen samt presenterar dem här på vår hemsida. Alla tävlande klasser kan senare hämta diplom.

 

Temat för årets tävling handlar om att eleverna ska rita/forma och berätta om en uppfinning / idé som kan hjälpa oss att nå de Globala Målen till 2030. Det kan handla om en uppfinning för klimatet, en idé hur vi kan utbilda vuxna eller hur vi kan få världen att förändra sig till en hållbar framtid. Det är bara elevernas fantasi som sätter gränserna!

Så här tävlar ni:

Eleven formar sin idé /uppfinning själv eller tillsammans med din klass, ju fler bidrag desto större chans att just er klass vinner! Uppgiften kan göras enskilt, i grupp eller tillsammans hela klassen (om klassen har flera individuella bidrag går det bra att skicka samtliga) Tänk på! Om ni ritar – använd gärna mycket färg!

Bidraget måste ha en koppling till hur det hjälper till att nå de Globala målen till 2030.
Läs mer om de Globala målen 

Beskriv ert bidrag i text eller video.
Det behövs ofta en förklaring av idén i text eller så kan ni spela in en video på 30 sekunder som förklarar ert bidrag. Bidraget scannar ni in eller så väljer ni att skicka in bilder/video på er kreativa idé. Ert digitala bidrag sänds till info@nmboken.se  

Tänk på! Att om ni sänder video och bilder så behöver bidraget presenteras av en vuxen eller att ni fått godkännande av elevers föräldrar.

 

Tävlingen arrangeras av Svenska Kunskapsförlaget/Natur & Miljöboken tillsammans med Miljömärkningen Svanen och Håll Sverige Rent.  Samtliga representerar även juryn. 

Bidragen (märkta med namn, klass, skola och kommun samt lärarens namn, telefonnummer och e-post) skickas senast 31 mars 2021 till info@nmboken.seobservera att i årets tävling kan vi ej ta emot postade brev!

Observera att vi i år inte godkänner några bidrag som sänts per post till oss. I år tar vi endast emot digitala bidrag bild/video/text som sänts till info@nmboken.se . Svenska Kunskapsförlaget förbehåller sig rätten att fritt använda alla inkomna bidrag.

Vi förutsätter att korrekta tillstånd har inhämtats av klasslärare om någon elev förekommer på bild eller video. Vid inlämningen av bidraget bör det noteras att ”vi har erhållit godkännande för elevers publicering”. I det fall att ej något tillstånd har inhämtats och bidraget publicerats kan bidraget komma att diskvalificeras.

I förra årets tävling deltog över 2000 bidrag.

Första pris gick till Klass 6 i Ransta Skola genom bidraget ”Salamander”.
Klassens vinst var 10 000 kronor!

”Elicias bidrag från Sala vinner vår tävling med sin lekfulla och kreativa skapelse – Salamander. Salamander verkar i samma anda som vår egen maskot Micke. Den gula västen och skräpplockaren påminner oss att vardagshjälten är så viktig för oss och att alla kan göra något!”

Juryn från Natur & Miljöboken, Håll Sverige Rent och Miljömärkningen Svanen

Grattis till alla vinnare!

Klicka på maskotnamnen för att se hela bilderna!

10 000 SEK

Klass 6, Ransta Skola, Sala

5 000 SEK

Klass 6a, Habo

1 000 SEK

Klass 5a, Nibbleskolan, Köping

1 000 SEK

Klass 5a, Hagalyckebyskolan, Haninge

1 000 SEK

Åk 6, Rudolf Steinerskolan, Göteborg

1 000 SEK

Klass 5b, Norra Skolan, Oskarshamn

1 000 SEK

Kl 6, Alviksskolan, Luleå

1 000 SEK

Kl 6, Granbergsdalsskolan, Karlskoga

1 000 SEK

Kl 5-6, Grisslehamns skola, Norrtälje

1 000 SEK

6B, Skräddarskolan, Borlänge

Vinnarna får använda prispengarna till en upplevelse eller aktivitet inom området natur och miljö. Vi önskar även att klassen som vinner berättar för vad ni valde att göra för vinstpengarna.

Natur & Miljöboken förbehåller sig rätten att fritt använda alla inkomna bidrag. Tävling och jury anordnas av 
Natur & Miljöboken | Miljömärkningen Svanen | Håll Sverige Rent

 

Besök Miljömärkningen Svanen

Besök Håll Sverige Rent

Micke Ekorre Motiv D