Vinnarna i årets klasstävling!

Klass 6C från Karl Johansskolan i Göteborg vann Natur & Miljöbokens och Miljömärkningen Svanens rikstäckande klasstävling läsåret 2016/17. Årets uppdrag handlade om att rita och berätta om en uppfinning som kan förbättra klimatet, miljön eller motverka ett specifikt miljöproblem. Ca 1000 teckningar kom in och totalt belönas 10 klasser. Prispengarna får enligt tävlingsreglerna gärna användas till en upplevelse eller aktivitet inom området natur och miljö för hela klassen.

Marillion i klass 6C från Karl Johansskolan i Göteborg lyckades ena juryn med sin uppfinning Seabath som rensar oljeläckage i vatten.

Marillions beskrivning: ”Här har vi ett exempel på när man kan använda Seabath. Det är alltså en båt som har gått sönder och börjat läcka olja. Om man tittar längre ner på bilden så ser man att två personer kastat i 3 Seabaths, och två av dem är igång”.

Juryns motivering: ”Ett genomtänkt och välkomponerat bidrag som illustrerar hur vi kan tackla en global miljöproblematik med omedelbara insatser på plats och därmed minska risken för kort- och långvarig påverkan av den marina miljön.”

Tack vare Marillion kommer nu klass 6C motta prischecken à 10 000 kronor från Svenska Kunskapsförlaget samt Miljömärkningen Svanen.

Andrapriset på 5 000 kronor delas ut till:

Ängelholm – Rebbelberga skola. Bidraget skapades av Ella.

8 klasser vinner dessutom ett tredje pris á 1 000 kronor styck.

Dessa är:

Gällivare – Hedskolan. Bidraget skapades av Alexandra och Ida.

Ale – Kronaskolan. Bidraget skapades av Elliot R och Hugo R.

Karlskoga – Granbergdalsskolan. Bidraget skapades av Jennifer och Kajsa.

Östhammar – Edsskolan. Bidraget skapades av Alve

Falkenberg – Hertingsskolan. Bidraget skapades av Stella

Håbo – Läraskolan. Bidraget skapades av Axel och Oliwer

Lindesberg – Björkhagaskolan. Bidraget skapades av Adam, Alex, Mahad och Axel.

Gotland – Terra Novaskolan. Bidraget skapades av Maja och Amanda.

Vill du se vilka som vunnit i årets klasstävling? Besök vår facebook här.