< Tillbaka till startsidan

Författaren, översättaren och journalisten Nadja C Rahmings har skrivit Natur & Miljöbokens alla texter. Hennes lättsamma språk och lekfullt pedagogiska konstruktioner gör svåra frågor och sammanhang begripliga för mellanstadieeleverna. De allvarliga klimat- och miljökonsekvenserna vi idag står inför har inte, på något sätt, bagatelliserats.

Vi på Svenska Kunskapsförlaget arbetar med expertis från statliga, kommunala organistationer, näringliv, idiella och obeorende instititut för att få aktuell, korrekt fakta ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Nadja Rahmings skriver därefter om så att böckerna blir begripliga för barn i 10-12 års ålder.

Lisa Larsson (Illustratör) Och Nadja C Rahmings (Författare)
Lisa Larsson (Illustratör) Och Nadja C Rahmings (Författare)

Problemen åskådliggörs med aktsamma exempel, och Nadja har därefter lagt stor vikt vid visa vad vi faktiskt kan göra själva för att bidra till en hållbarare framtid. Allt för att inspirera eleverna i frågor som många gånger kan tyckas nedslående i en aldrig sinande ström av larmrapporter.

Lisa Larsson är illustratören bakom de roliga och pedagogiska illustrationerna som återfinns i Natur & Miljöboken. Lisa är, förutom en uppskattad illustratör, även marinbiolog och har forskat om vår planets största, och kanske även intelligentaste djur – valen.

header image

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Copyright © 2020 Kunskapsförlaget

Design by Sweetcreatives