Samarbetar med Svenska Kunskapsförlaget

KORT OM OSS

Varje gång du lämnar en förpackning eller en tidning till återvinning händer något stort. Den gamla kapsylen kan förvandlas till plåt för bilkarosser. Det tomma tvättmedelspaketet blir till exempel en ny skokartong. Gårdagens tidning blir morgondagens. Naturens råvaror används igen och massor med energi sparas. På så vis hjälps vi alla åt att skapa en bättre värld att leva i.

FTI ansvarar för alla obemannade återvinningsstationer runt om i Sverige. Hit går du för att lämna tidningar och förpackningar av plast, papper, metall och glas till återvinning. Om du bor i en fastighet med egen insamling av tidningar och förpackningar lämnar du det där. På www.ftiab.se/hitta-atervinningsstation
kan du hitta din närmaste återvinningsstation och se när den töms och städas. Här finns också sorteringsguider, filmer om återvinning, tips och råd samt information om vår verksamhet. Om du har frågor om återvinning av tidningar och förpackningar kan du kontakta oss på kontakt@ftiab.se  eller 0200-88 03 11.

 

Läs mer på vår hemsida (www.ftiab.se)

Vi finansierar Natur och Miljöboken i era kommuner