< Tillbaka till startsidan

Cecilia Hed Malmström

Cecilia är läraren som blev polarguide med både Arktis, och Antarktis, som arbetsområden. Cecilia är utbildad geograf, och har tidigare varit anställd på Vetenskapsakademien. Hon var även den första svenskan som nådde den geografiska sydpolen.

 

Här nedan kan ni läsa mer om Cecilias arbete och medryckande föredrag.

header image

Under tre till fyra månader om året arbetar Cecilia Hed Malmström som biträdande expeditionsledare och föreläsare på de båtar som tar med turister till polarområdena. Dessutom blev Cecilia, i början av 90-talet, den första svenska kvinnan att nå den geografiska sydpolen. På den vindpinade glaciärskorpan, där temperaturen många gånger kunde sjunka ned till -58 grader, arbetade hon som borrtekniker i ett internationellt forskarteam vars uppgift var att uppföra ett teleskop.

 

Cecilia har även skrivit boken ”Mina motpoler” där hon på ett medryckande och personligt sätt berättar om sitt liv och sina många resor till Nord- samt Sydpolen.

 

Att resa till Antarktis för att under fyra månader bo samt arbeta under primitiva förhållanden, dessutom i en extrem och isolerad miljö, kräver en övertygande personlig drivkraft. Att övervinna sina rädslor och testa sina gränser är ett, av många, ämnen som Cecilia föreläser om.

Cecilia Hed Malmström - Sydpolen

Cecilia Hed Malmström – Sydpolen

”Polarturism och miljöfrågan är förstås en konflikt i sig. Men jag tänker så här, att eftersom vi inte kommer att kunna få resebolagen att sluta med sådana resor är det min och mina kollegors uppgift att öka kunskapen om hur miljön i polarområdena påverkas av klimatförändringarna och hur var och en kan minska sin klimatpåverkan.”

Cecilia Hed Malmström

Boka en föreläsning med Cecilia

Polarforskaren Cecilia Hed Malmström packar inte bara väskorna för att resa till Arktis och Antarktis när plikten kallar. Hon kommer gärna till er för att hålla en informativ, rolig och framförallt viktig föreläsning om sina resor till polarområdena och hur den arktiska klimatpåverkan hör ihop med vår vardag.

Vill ni att Cecilia Hed Malmström besöker er? Kontakta oss så berättar vi mer.

Smakprov på Cecilias föredrag, klicka här.

 

Jag är intresserad av en föreläsning med Cecilia

Ditt Namn *

Din Epost *

Telefon*

Företag*

Kommun*


När du väljer att skicka formuläret godkänner du att vi sparar dina uppgifter. Dina uppgifter kommer inte lämnas ut till andra part utan endast användas för att kunna kontakta dig i det sammanhanget du har anmält intresse. Vid registrering får du också Svenska Kunskapsförlagets nyhetsbrev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Copyright © 2020 Kunskapsförlaget

Design by Sweetcreatives